Onze dochter van vijf jaar oud heeft tot haar derde jaar veelvuldig gebruik moeten maken van Ventolin en een variatie aan antibioticum kuren. Dit heeft er voor gezorgd dat haar melkgebit veel zorg nodig heeft. Ondanks de aandacht hebben we toch veel problemen gehad. Het begon met het afbrokkelen van haar kies. Onze dochter heeft namelijk ook de pech dat ze in haar slaap haar tanden knarst. Op een ochtend werd ze wakker en zei ze dat ze steentjes in haar mond had. Toen ik in haar mond kreeg zag ik rare witte harde stukjes. Ik schrok me rot toen ik me besefte dat dit van haar kies kwam. Haar achterste melkkies was afgebrokkeld. Ik belde mijn tandarts op. Het onfortuinlijke geval wil dat onze tandarts in Soest zit. Ik heb deze tandarts al sinds mijn kindertijd en ben er nooit bij weggegaan. Hij adviseerde mij om contact op te nemen met een kinder tandarts in Rotterdam. Hij raadde ons een praktijk aan waar hij bekend mee was: Tegekkebekkies.nl. Ik nam direct contact met ze op en legde de situatie uit. We konden dezelfde dag nog terecht in de lunchpauze van de kindertandarts. Mijn dochter moest huilen toen we ons gingen klaar maken voor het tandartsbezoek. Ik verzekerde haar dat het goed zou komen.

Een behandeling met geduld en geruststelling bij de kinder tandarts in Rotterdam

Ik zag aan mijn dochtertje dat ze heel zenuwachtig was. Haar handjes waren koud en ze wilde de hele tijd bij mij op schoot ook al was de praktijk geweldig ingericht. Er was allerlei speelgoed en een tipitent in de wachtkamer van de kinder tandarts in Rotterdam, maar zij had er geen oog voor. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten tot de deur van de behandelkamer open ging. Een hartelijke vrouw met vriendelijke ogen noemde de naam van mijn dochter. Het was de kindertandarts. Mijn dochter durfde niet te bewegen dus ik tilde haar op en liep de behandelkamer in. De dame zag ook de bezorgdheid in mijn ogen. Ze vertelde me met een geruststellende blik dat het wel goed zou komen. Het geweldige van deze kinder tandarts in Rotterdam was dat zij het kind de volle aandacht gaf. Zij stelde mijn dochter gerust, ze leidde haar af en had grappige vergelijkingen voor de in kinderogen enge instrumenten. Met haar geruststellende aanpak kreeg zij mijn dochter op de tandartsstoel. Ze kreeg een stoere zonnebril op en mocht met een spiegeltje in haar hand meekijken naar wat de kindertandarts allemaal aan het doen was in haar mond. Alles werd stap voor stap aangepakt en zonder ook maar te beseffen dat de kinder tandarts in Rotterdam haar kies weer aan het herstellen was, bleef mijn dochter in de stoel zitten. Niet alleen mijn dochter, maar ook ik was enorm opgelucht.

Tips voor de beste verzorging van het kindergebit

Nadat de kinder tandarts in Rotterdam de behandeling had afgerond mocht mijn dochter iets moois uitkiezen uit de mand met speeltjes. In de tussentijd gaf de kindertandarts in Rotterdam mij tips over het gebit en de verzorging ervan:

  • Neem na snoep of zoete drank een glas water;
  • Eet een zakje snoep in één keer in plaats van verspreid over de dag;
  • Poets het gebit van je kind altijd na;
  • Poets je tanden vóór het ontbijt;
  • Na het tandenpoetsen niet naspoelen met water.

Ik ben uiteraard al enige tijd bekend met gebitsverzorging, maar deze tips waren toch nieuw voor mij. Ik bedankte de kinder tandarts in Rotterdam. Niet alleen voor de rustige behandeling, maar ook voor service en de omgang met mijn kind. Niet alleen mijn dochter was een ervaring rijker!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn