Wist u dat begeleid zelfstandig wonen voor autisme of mensen met autisme een droom is? Veel mensen die last hebben van dit syndroom zijn wel degelijk in staat om begeleid zelfstandig te wonen. Autisme is een psychologische stoornis die is aangeboren. Het is niet geneeslijk en in tegenstelling tot wat sommige mensen helaas denken is het niet door te geven via vaccinaties. Het is een brede stoornis en een omvattende term voor diverse aandoeningen. Men spreekt daarom eerder over het “autistisch spectrum” dan puur over “autisme”. Mensen die er erg veel last van hebben zullen waarschijnlijk niet snel zelfstandig wonen. Maar mensen met bijvoorbeeld ADD of het syndroom van Asperger kunnen prima begeleid zelfstandig wonen. Autisme is een aandoening waar goed mee te leven valt en het zou eens tijd worden dat men met andere ogen naar deze prachtige mensen kijkt. Voor hen is begeleid zelfstandig wonen met autisme een grote overwinning en daar kunnen wij jullie bij helpen. Neemt u als ouders van een autistisch persoon eens contact met ons op als u hier graag meer van wilt weten. U vindt onze gegevens op opwegcoaching.nl. U kunt eens een e-mail sturen, opbellen of bij ons langsgaan in Eibergen, Twente. Maakt u van te voren wel even een afspraak? Dan staat de koffie en de thee voor u klaar.

Vindt u bij ons begeleid zelfstandig wonen voor autisme

Als ouder is het soms moeilijk om te zorgen voor iemand met autisme. Ook al kan diegene vrijwel helemaal voor zichzelf zorgen, hij of zij zal toch behoorlijk afhankelijk blijven. Het zorgt er vrijwel altijd voor dat beide ouders niet kunnen werken. Er moet altijd iemand aanwezig zijn. U kunt nog zoveel van uw kind houden, het wordt tijd voor jullie allen dat hij of zij begeleid zelfstandig gaat wonen. Autisme komt geografisch gezien overal voor, zo ook in Twente. Er zijn speciale huizen gebouwd voor het begeleid zelfstandig wonen. Autisme is binnen die gemeenschap de normaalste zaak van de wereld. Ze kunnen vrienden met elkaar worden en er ontstaan zelfs relaties. Dit alles onder het toeziend oog van ervaren personeel. Klinkt u dat als muziek in uw oren en gunt u dat uw kind ook? Neemt u dan zeker contact op om informatie op te vragen voor het begeleid zelfstandig wonen. Het autisme zal wellicht nooit verdwijnen maar uw kind kan wel een normaal leven leiden in hoeverre mogelijk. En dat is een groot goed in de wereld. En u hebt zelf ook meer tijd voor uw eigen leven. Ook dat kan een reden zijn om deze stap te overwegen, u mag soms best wat egoïstisch denken. Reken er trouwens maar op dat uw kind dit ziet zitten. En u kunt hem of haar zo vaak u maar wilt bezoeken.

Gun deze mensen een plek voor henzelf

We kunnen van alles voor uw kind betekenen. Het hangt van de ernst van het autisme af wat er qua ondersteuning nodig is:

  • Zo heeft de een enkel financiële steun nodig zoals het creëren van een uitgavepatroon en het op orde stellen van bankzaken.
  • Terwijl de ander hulp in de huishouding nodig heeft. Wij kunnen helpen met schoonmaken, wassen, koken en nog veel meer.
  • Ook gaan we graag met uw kind op zoek naar de juiste school of werkgelegenheid. En uiteraard is er tijd voor hobby’s!

Wilt u hier aldus meer over weten? Bent u benieuwd naar de kosten en wat uw verzekeraar of de gemeente betaalt? Voor al deze technische vragen staan onze lijnen open. Gun uw kind een plek voor zichzelf, dat heeft hij toch zeker verdiend!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn