De laatste jaren is het aantal zelfstandigen sterk toegenomen. Lang niet al deze lieden dragen de stempel ‘ondernemer’. In veel gevallen gaat het om zzp’ers en freelancers die veel ondersteuning kunnen gebruiken om echt te floreren. In de meeste gevallen loopt het vooral spaak bij het factureren richting de klanten. Niet alle klanten betalen zo snel als wenselijk is en bij freelancers leidt dit eerder tot problemen omdat er vaak geen buffer is. Het niet tijdig betalen van facturen is niet altijd te wijten aan het bedrijf dat de diensten van de freelancer gebruikt heeft. We zien steeds meer gevallen waarin de facturen van de freelancers en kleine ondernemers niet aan de eisen voldoen of ruimte overlaten voor discussie. Vooral bij het aantal uren dat gefactureerd wordt gaat het vaak mis. Toegegeven, we zijn zelf ook freelancer geweest en niet altijd let je even goed op de tijd tijdens het werken. Hoe laat was je begonnen aan de klus? Hoeveel pauzes had je nou precies genomen en hoeveel uur moet er op de factuur? Een tip: urenregistratie software is de manier om altijd precies te weten hoeveel er gerekend moet worden en het komt ook nog eens zeer professioneel over.

De urenregistratie software via een platform of eigen software

We hebben van veel freelancers gehoord dat zij de urenregistratie software gebruiken die aangeboden wordt op de verschillende platformen. We hebben ook gezien dat dit in 90% van de gevallen zorgt voor de problemen. Er zijn nauwelijks freelancers te vinden die gebruikmaken van slechts een platform. Er wordt altijd naar werk gezocht via verschillende kanalen en daarnaast wordt er vaak gewerkt via verschillende platformen tegelijkertijd. Dat betekent veel verschillende soorten urenregistratie software, wat niet wenselijk is. Het laat ruimte over voor menselijk falen en dát is precies wat je wilt voorkomen door urenregistratie software te gebruiken. Dat is waarom we tegenwoordig de urenregistratie software aanraden van Facturatie Office (facturatieoffice.nl). Het is een gratis programma dat de uren registreert en het is veel makkelijker om dit als standaard te gebruiken voor alle klanten. Op die manier gaat het namelijk niet meer verkeerd. Dat betekent meer rust tijdens het werken en betaald krijgen wat je zou moeten krijgen. Ook is het voor de opdrachtgever direct duidelijk dat je op een professionele manier de uren bijgehouden hebt en dat de factuur daarom klopt. Wanneer er geen facturen meer terugkomen omdat er iets misgegaan is, dan betekent dit automatisch dat je ook sneller betaald krijgt en dat is een groot voordeel voor de mensen met een kleiner bedrijf.

Professioneel aan de slag

Urenregistratie software is een goede manier om te werken aan een professionele basis voor je bedrijf. De urenregistratie software laat de klant ook direct zien dat je het belangrijk vindt dat er op de goede manier gewerkt wordt. Wil je verder aan de slag met het serieus opzetten van je onderneming,

  • kijk dan eens naar de opties om een professionele website op te laten zetten,
  • een manier om een serieus mailadres te gebruiken,
  • of kijk eens naar de andere diensten die Facturatie Office aanbiedt.

Wanneer alles er professioneel uitziet na de eerste opdracht, is de kans namelijk vele malen groter dat de klant nog eens bij je terug zal komen om meer werk te bestellen aangezien je gezien wordt als een echt bedrijf en niet als een freelancer die wat uren overhoudt op een dag en die invult met werk. Uiteindelijk bepaalt het imago namelijk grotendeels je succes en dat merk je pas wanneer je hiermee aan het werk gaat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn