Haargroei op benen, onder de oksels en in de bikinilijn, dat is iets wat wij tegenwoordig niet mooi vinden om te zien. Veel mensen zijn dan ook regelmatig bezig deze haren te verwijderen. Zou permanent ontharen niet fijn zijn? Dan hoef je hier nooit meer aandacht aan te besteden en weet je altijd zeker dat je gerust naar het zwembad kunt gaan of je korte broek aan kunt trekken, zonder dat je mensen je overtollige beharing toont. Natuurlijk is permanent ontharen niet de enige manier om van je haartjes af te komen, er zijn ook veel andere manieren van ontharing mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor scheren, epileren of harsen. Het voordeel van de eerste twee is dat je ze gewoon thuis kunt doen, voor de derde optie kun je het beste naar een professional gaan om er zeker van te zijn dat het goed gebeurt. Het nadeel van al deze drie opties is echter dat de haren na verloop van tijd altijd weer terug komen, al duurt het bij de ene methode langer dan bij de andere. Afhankelijk van hoe snel jouw haar groeit, kun je bij scheren maar één of twee dagen genieten van gladde benen. Bij harsen en epileren iets langer, maar anders dan bij permanent ontharen komt je haargroei altijd weer terug. Een ander nadeel is dat het vaak veel ongemakken met zich meebrengt. Scheren zorgt voor een droge huid en je kunt jezelf met je mesje per ongeluk snijden. Epileren en harsen is erg pijnlijk. En alle drie hebben ze als nadeel dat je last kunt krijgen van ingegroeide haartjes. Met permanent ontharen heb je hier allemaal geen last van. Doordat de haren niet terugkomen, kunnen ze ook niet ingegroeid raken en bovendien krijg je er geen droge huid van, kun je jezelf niet snijden en is de hele behandeling van permanent ontharen een stuk minder pijnlijk dan de andere opties.

De werking van permanent ontharen

Het klinkt natuurlijk heel fijn, permanent ontharen, nooit meer je bezig hoeven houden met of je bijvoorbeeld je blote benen wel in het openbaar kunt vertonen maar er gewoon altijd zeker van zijn dat er geen haartjes te zien zijn. Maar hoe werkt dat nu precies, permanent ontharen? Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een speciale laser. Het laserapparaat wordt gericht op dat gedeelte van je lichaam dat je haarvrij wilt maken en er worden vervolgens laserstraaltjes uitgestoten. Deze lichtbundel wordt in feite maar een fractie van een seconde uitgezonden, dit is al voldoende om de haartjes in dat gebied te verwijderen. Het laserlicht werkt, doordat het zorgt voor een verwarming van de haarwortelcellen. De cellen kunnen hier niet tegen en worden op die manier vernietigd. De rest van je huid zal hier echter geen hinder van ondervinden, waardoor de behandeling niet pijnlijk is. Hoe ziet je huid er na het permanent ontharen nu uit? Afhankelijk van het huidtype dat je hebt, kan het na de behandeling wat rood en gezwollen zijn, vergelijkbeer met de reactie die ontstaat als je te lang in de zon ligt. Dit zal echter snel weer verdwijnen, je zult er dus echt weinig hinder van ondervinden. Met een laser permanent ontharen gaat ook vrij snel, per seconde kan er een gebied van één vierkante centimeter behandeld worden. Nu zul je denken, dat duurt voor een been dan nog best lang, maar vergeet niet dat er maar drie tot vijf behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te behalen. Als je dat vergelijkt met alle tijd die je nu steekt in ontharen, levert het je uiteindelijk dus een flinke tijdsbesparing op. Voor echt permanent ontharen zijn er dus wel meerdere behandelingen nodig, doordat haartjes niet allemaal op hetzelfde moment groeien. Daarom moet er tussen iedere behandeling ook een aantal weken zitten, om de haren de kans te geven te groeien en ze zo beter te kunnen vernietigen.

Madeleine Duval, praktijk voor laser ontharing

Klinkt bovenstaande aantrekkelijk en overweeg jij ook om voor permanent ontharen te kiezen? Dan is het uiteraard nu nog de vraag waar je dit het beste kunt laten doen. Een uitstekende keus op dit gebied is de praktijk voor laser ontharing van Madeleine Duval. Zij beschikken namelijk over een zeer ruime ervaring op het gebied van permanent ontharen en je kunt er dan ook zeker van zijn dat je bij heen goede behandeling krijgt. Zo zullen zij altijd eerst een intake met je doen, om te kijken wat voor huidtype jij nodig hebt, hoe de laser voor jou ingesteld moet worden om alles zo pijnloos en effectief mogelijk te laten verlopen en om op basis hiervan een behandelplan op te stellen. Zo heb je van tevoren een goed beeld van het aantal behandelingen dat je nodig hebt en de kosten die hieraan verbonden zijn. Je gaat voor permanent ontharen naar Madeleine Duval omdat:

  • zij de nieuwste technieken gebruiken die beschikbaar zijn
  • zij een zeer doeltreffende behandeling bieden
  • zij meer dan twintig jaar ervaring hebben met laser ontharing
  • zij zeer scherpe tarieven rekenen

Sommige mensen schrikken van de kosten van permanent ontharen, maar als je op een rijtje zet wat je nu per jaar uitgeeft aan ontharing en je gaat na hoeveel jaren je deze kosten nog zult hebben, dan zul je zien dat een laserbehandeling voor permanent ontharen uiteindelijk veel voordeliger is, helemaal als je dit laat doen bij Madeleine Duval.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn