Roken is een dure verslaving, iets waar veel mensen dan ook van af proberen te komen. Door elektronisch te gaan roken kunt u uw verslaving langzaam afbouwen totdat u geen behoefte meer heeft aan een echte sigaret. Een e-sigaret gaat lange tijd mee en is dus veel goedkoper dan gewoon roken. Er wordt heel weinig belasting geheven op de e-sigaret, omdat deze veel van de giftige stoffen niet bezit die wel voorkomen in een gewone sigaret. U zult al snel de kostenbesparing opmerken wanneer u overstapt naar het gebruik van e-sigaretten. Ook zult u waarschijnlijk minder in één keer gaan roken, doordat u zelf maat kunt houden met het aantal trekjes. Elke e-sigaret gaat ongeveer 200 trekjes mee. Dit kunt u vergelijken met een pakje van 20 sigaretten. Bij de normale sigaretten zult u net zo veel trekjes nemen als nodig is om de sigaret op te roken. Door de hoge prijs vinden veel mensen het veel te zonde om een sigaret halverwege weg te moeten gooien. Met een e-sigaret is dit niet aan de orde, omdat u zelf kiest na hoeveel trekjes u de dop er weer op draait. Een e-sigaret heeft dus vele voordelen. Wanneer u nu ook eens de e-sigaret uit wilt proberen is het verstandig om eerst even een makkelijk exemplaar in huis te halen. Uiteraard is er een heel groot aanbod van verschillende soorten elektronische sigaretten. De beginner kan een eigen pakket samen stellen door middel van gadgets waardoor u gemakkelijk alle onderdelen bij de hand heeft. Ook zijn er duurdere versies van de e-sigaret te koop die u zelf na kunt vullen, zodat u de nieuwe sigaret niet weg hoeft te gooien. Wat voor een soort roker u ook bent, een kettingroker of een gezelligheidsroker die af en toe eens een keer meedoet, roken is absoluut niet gezond en zeer schadelijk voor uzelf en voor mensen in uw omgeving die vaak zonder het te willen mee moeten roken. Redenen genoeg dus om over te stappen naar de elektronische sigaret. Elektrisch roken heel vele voordelen:

  • Veel minder schadelijk
  • U kunt zelf het nicotinegehalte in de e-sigaret bepalen
  • U kiest zelf uw smaak door de verschillende vloeistoffen

Naast de gezondheidsvoordelen is het ook leuk om eens een hele nieuwe smaak te kunnen roken. Wat dacht u bijvoorbeeld van koffiesmaak of karamel of zelf bubbelgum? Genoeg keuze dus bij een goede e-sigaret.

Een e-sigaret kopen

In bijna alle tabakswinkels kunt u tegenwoordig terecht voor het kopen van een e-sigaret. U kunt hier ook allerlei aparte vloeistoffen aanschaffen en informatie krijgen over de werking va de e-sigaret. Ook is het mogelijk om in een supermarkt e-sigaretten in te slaan. Vaak worden de standaard varianten overal verkocht en moet u voor de wat meer luxe uitvoeringen naar een speciaalzaak gaan. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om via webwinkels aan e-sigaretten te komen. Hier vindt u uiteraard een heel groot aanbod, maar let er wel op dat u even kijkt naar de verschillende varianten voordat u iets bestelt, zodat u niet ineens met een heel ander product thuis zit. In principe werken alle e-sigaretten op dezelfde manier. Wanneer u inhaleert via het mondstuk krijgt u een bepaalde hoeveelheid damp binnen. Deze damp komt vrij uit de vloeistof die wordt verhit door de batterij in de elektronische sigaret. Dit is een veilige manier van roken waardoor u zo min mogelijk schadelijke stoffen binnen zult krijgen. Wanneer de vloeistof op is kunt u deze gemakkelijk navullen door een nieuwe lading te kopen. Deze komt vaak in de vorm van een ampul of een wegwerpbaar flesje. In veel gevallen zit er in de vloeistof nicotine, maar vaak in mindere mate zodat u uw rookgewoonte ook makkelijk af kunt bouwen. De verschillende aroma’s die in de vloeistof aanwezig zijn zorgen voor de smaken. De smaak kan in vele gevallen gekozen worden. Uiteraard is er de smaak van een normale sigaret, die zo min mogelijk afwijkt. Een smaak die ook vaak bij gewone sigaretten voorkomt is mint. Ook deze variant is vaak te verkrijgen. Daarnaast zijn er allerlei fruitsmaakjes op de markt zoals aardbei. Nadat de juiste smaak gekozen is kunt u ook nog even stilstaan bij de juiste hoeveelheid nicotine in de e-sigaret. Vaak is ook dit te kiezen.

Verschillen in concentratie nicotine

Wanneer u wilt stoppen met roken is het heel verstandig om eens te beginnen met een e-sigaret. Niet omdat u dan blijft roken op een nieuwe manier, maar omdat u vaak zelf de concentratie van nicotine kunt bepalen. Door veel minder nicotine te nemen zult u al snel veel minder behoefte aan een echte sigaret hebben. Dit is uiteraard voordelig op de lange termijn en een goede manier om langzaam af te bouwen. De concentratie nicotine die in een e-sigaret zit wordt aangegeven met milligram nicotine per één milligram e-liquid. Hierdoor wordt de dichtheid nauwkeurig aangegeven. Er zijn verschillende benamingen om snel te kunnen zien hoeveel nicotine uw elektronische sigaret bevat. Dit varieert van geen nicotine naar een middelgrote dichtheid tot een extra hoge dichtheid. Door deze variatie kan een elektronische sigaret een heel goed middel zijn om u te helpen stoppen met roken. Een elektronische sigaret heeft vele voordelen. Het roken zelf is nooit goed, maar door deze nieuwe vorm van roken brengt u uw lichaam veel minder schade toe en hebben ook de mensen in uw omgeving geen last meer van het inademen van de rook die u uitblaast.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn