Als fanatieke sporter heb je vaak te maken met allerlei lichamelijke kwaaltjes. Als je veel sport dan vraag je vaak veel van je lijf. Dat betekent dat je het lichaam soms tot het uiterste duwt. Dit kan er toe leiden dat er een peesje knapt. Dit is uiteraard heel vervelend, maar het is ook niet het einde van de wereld. De polsen, de knieën en de enkels zijn het meest kwetsbaar. Dit zijn de scharnieren van het lichaam. Omdat deze moeten kunnen draaien, kunnen ze niet van robuust materiaal gemaakt zijn. Zodra je dus een mooie sprong maakt richting de basket of de korf en je landt uiteindelijk op je voeten, dan kan het gebeuren dat je niet helemaal goed landt. Soms corrigeert je lichaam op instinctieve wijze door direct door de knieën te gaan waardoor je valt. Op deze manier gaat er vaak weinig mis. Soms lukt dat echter niet en dan kan de enkel dubbel klappen. Een verzwikte enkel is erg pijnlijk. Dit komt omdat de pezen opeens worden uitgerekt of omdat er scheurtjes in de pezen ontstaan. De enige manier om dit te genezen is door rust te nemen en de enkel zoveel mogelijk te ontzien en druk op de voeten vermijden. Na een tijdje kun je weer voorzichtig lopen, maar je kunt je wel voorstellen dat de pezen nog niet zo strak zijn als voorheen. Alles is nog een beetje los en dus doe je er verstandig aan om een enkelbrace te gebruiken. Zoals gezegd is de enkel samen met knie en pols erg bewegelijk. Om het genezen te bevorderen moet je ervoor zorgen dat de enkel niet teveel kan bewegen. De enkel moet dus vastgehouden worden via een enkelbrace. Een enkelbrace rondom de enkel voorkomt dat de enkel alle kanten op kan bewegen. Als je nu bijvoorbeeld met je voet zou gaan draaien, dan lukt dat zonder moeite. Je kunt van die mooie ronde bewegingen maken net als met je polsen. Vaak voel je het kraakbeen letterlijk kraken als je dit doet. Als je een enkelbrace draagt dan kun je dat wel vergeten. Dus mocht je geblesseerd raken aan de enkel, vergeet dan niet om een enkelbrace te dragen. Om deze reden zie je sporters vaak met een ingetapete voet sporten.

Een enkelbrace ter preventie

De enkel kan zoals gezegd veel bewegingen maken. Dit is echter tijdens het sporten lang niet altijd nodig. Het is daarom ook verstandig om een enkelbrace te gebruiken als voorzorgsmaatregel. Op deze manier kan de enkel niet zomaar dubbelklappen als je bijvoorbeeld een strong maakt of over de tennisbaan glijdt. De beweeglijkheid van de enkel is tijdens het sporten vaak volstrekt overbodig. Tijdens het tennissen hebt je bijvoorbeeld wel bewegelijke polsen nodig. Je moet tijdens je slagen je pols kunnen bewegen. Maar de enkels hoeven niet zo bewegelijk te zijn. Je kunt een enkelbrace dus ook prima gebruiken om blessures te voorkomen. Waar je de enkelbraces ook voor nodig hebt, je kunt ze bestellen via all4fysio.nl.

All4fysio.nl voor enkelbraces, kniebraces en meer!

Je kunt een enkelbrace kopen via bovenstaande website. Maar zoals gezegd zijn ook de knieën en polsen kwetsbaar. Dus ook voor deze lichaamsonderdelen kun je braces kopen. Daarnaast kun je ook allerlei andere sportartikelen kopen. Zo kun je op de site bijvoorbeeld ook terecht voor allerlei fitness artikelen zoals:

  • Kettlebells
  • Halterstangen
  • Trapfietsen en steppers
  • Dumbells
  • Halters

Je kunt alle artikelen gewoon online bestellen. Je kunt de site gebruiken om de artikelen van je keuze te vinden. Vervolgens kun je ze toevoegen aan de winkelwagen en daarna kun je direct afrekenen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn