Alternatieve geneeswijzen worden steeds populairder in Nederland. Hoe dat komt is niet zo moeilijk uit te leggen. Door de drukke en veeleisende leefstijl die we erop nahouden bestaan er namelijk steeds meer stressgerelateerde klachten, en dat zijn dingen waar de huisarts meestal geen raad mee weet. Als je het altijd te druk hebt kan het zijn dat je onbewust een bepaalde spierspanning hebt in je lichaam, wat ervoor kan zorgen dat bepaalde weefsels en organen verkrampen, en vervolgens voor pijn en andere klachten zorgen. Hoewel de huisarts vaak niet zo goed weet waar die klacht vandaan komt, weet de osteopaat in Venlo je vaak snel te vertellen wat er in je lichaam gaande is. De osteopaat in Venlo heeft namelijk het vermogen om met zijn handen te voelen waar er verkrampingen bestaan en welke delen van je lichaam (dat kunnen bijvoorbeeld spieren zijn,) op spanning staan. Met zachte handgrepen rekt hij op wat opgerekt dient te worden en creëert hij meer ruimte en vooral bewegingsvrijheid tussen de organen in. Voor een optimale werking van organen is het namelijk van belang dat ze als het ware vrij kunnen bewegen. Je zou misschien denken dat alle organen vast zitten en dat zo hoort, maar als je alleen al ademhaalt gebeurt er al vanalles in je buik. Zodra je longen uitzetten, bewegen organen mee, en als dit niet goed gebeurd kunnen er klachten ontstaan. Dit kan zowel aan het betreffende orgaan zijn als aan organen die ermee te maken hebben of erdoor in de knel raken. Volgens de osteopaat in Venlo is het dus het beste als alle organen vrij van elkaar kunnen bewegen, waardoor de stroom vloeistoffen en voeding, maar ook informatie en prikkeloverdracht optimaal kunnen verlopen.

Waarom naar de osteopaat in Venlo?

De redenen om naar een osteopaat te gaan kunnen zeer uiteenlopend zijn. Dit komt doordat er zeer diverse klachten kunnen ontstaan wanneer de bewegingsvrijheid van bepaalde organen en weefsels beperkt is. Je kunt hierbij denken aan:

  • Chronische buikpijn
  • Slaapproblemen
  • Posttraumatische klachten
  • Zwangerschapsklachten
  • Verteringsproblemen
  • Hoofdpijn

Eigenlijk zijn er teveel redenen waarmee je naar de osteopaat in Venlo kunt gaan, dus bovenstaand overzicht is slechts een zeer kleine selectie. Je kunt ervan uitgaan dat wanneer je een klacht hebt die in het reguliere circuit niet (of niet voldoende) wordt behandeld, de osteopaat in Venlo je kan helpen. Een huisarts kan namelijk niet voelen wat de osteopaat in Venlo voelt, oftewel waar er bewegingsbeperkingen bestaan en waar de knelpunten in je lichaam zitten. Wat voor klacht je dus ook hebt, het is nooit een slecht idee om er de osteopaat in Venlo eens naar de laten kijken.

Hoe werkt een osteopathisch consult?

De aanpak van de osteopaat in Venlo gaat als volgt: Allereerst krijg je een eerste consult, waarbij de klachten worden doorgenomen, samen met eventuele andere relevante zaken. vervolgens start de behandeling. De behandelend osteopaat voelt met zachte handgrepen waar de bewegingsbeperking bestaat en heft dit vervolgens op. Deze handgrepen en correcties doen nooit pijn. Ze kunnen hooguit als ietwat vervelend worden ervaren omdat er een gebied wordt aangeraakt wat door het bestaan van de klacht gevoelig is. Meestal trekt deze gevoeligheid snel weg zodra de osteopaat de bewegingsbeperking heeft hersteld en voel je direct resultaat. Na de behandeling kan het zijn dat je wat lichamelijke reacties ervaart. Je lichaam moet namelijk een nieuwe balans vinden met de zojuist aangebrachte wijzigingen, en dit kan een tijdelijke verergering van de klacht geven. Dit is echter een teken dat je lijf goed bezig is, en meestal trekt dit snel weer weg. Voor meer informatie bezoek je de website van de osteopaat in Venlo: osteopaatvenlo.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn