cba-amersfoort - CrematoriumHet is onvoorstelbaar afscheid te moeten nemen van een geliefde. Veel mensen denken hier liever niet aan, waardoor ze in een vervelende situatie terecht komen wanneer het zover is. Gelukkig laten veel mensen een testament na, waarin precies staat beschreven hoe zij willen dat hun afscheid verloopt. Sommige mensen kiezen voor een begrafenis, anderen voor een crematie. Sommige hebben het liefst een kleine groep aanwezigen, terwijl anderen elke oude bekende uitnodigen. Tijdens een plechtigheid in een crematorium kunt u op een respectvolle manier afscheid nemen en tevens aan de laatste wensen van de overledene voldoen. Een goed crematorium zal zich altijd schikken naar wat u wilt. Hoe gaat het proces in zijn werk?

  • Rouwkamer
  • Plechtigheid
  • Crematie
  • Afscheid

Eerst wordt de overledene naar een rouwkamer gebracht. Deze kamer is vaak alleen toegankelijk voor de naaste familie en bevindt meestal in of rondom het crematorium. In deze kamer kunnen de nabestaanden met elkaar praten en herinneringen ophalen. U mag zo lang in de rouwkamer blijven als u zelf wilt, u kunt op een eigen tempo gedag zeggen. Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk hier tot ver na sluitingstijd, of zelfs de gehele nacht, te blijven. Wanneer het tijd is voor de plechtigheid, wordt de overledene in een kist naar de afscheidsdienst gebracht. De aula wordt op tijd in orde gemaakt, zodat de dienst soepel kan verlopen. Wilt u zelf spreken tijdens de plechtigheid, dan kunt u dat aangeven. Tijdens de dienst kan muziek gedraaid worden waar de overledene van hield, of kan eten worden uitgedeeld. Een normale ceremonie duurt ongeveer 45 minuten. Heeft u langer nodig, regel dit dan met uw uitvaartondernemer om vergissingen te voorkomen. Na de plechtigheid vindt de crematie plaats. Dit gebeurt meestal in besloten kring. De naaste familie mag aanwezig zijn tot het laatste moment. CBA Amersfoort helpt u om een prachtige dienst op te zetten voor uw dierbare. Onze medewerkers gaan met u in gesprek om zo aan alle eisen te voldoen. Op hun site, http://cba-amersfoort.nl/, vind u meer informatie over de dienstverlening van dit crematorium.

Afscheid nemen in het crematorium

Na de crematie wordt u naar de condoleanceruimte geleid. Hier staan al uw vrienden te wachten. U kunt de ruimte naar eigen inzicht aankleden. Denk hiervoor terug aan het leven van de overledene: waar hield hij of zij van en hoe is dat nu in te zetten? U kunt bijvoorbeeld kleuren laten terugkomen of inspirerende teksten in de zaal opnemen. Tijdens een crematie is er veel verdriet, maar probeer toch met een positief gevoel afscheid te nemen. U waant zich nog één laatste keer in het leven van de overledene, om vervolgens uw eigen weg te gaan. U kunt wederom muziek ten gehore brengen of eten laten serveren, om de gestorvene voor altijd te herinneren. In de condoleanceruimte hebben vrienden en bekenden de mogelijkheid om u te condoleren. Men zal op u afkomen om u het beste te wensen. Wilt u dit liever niet, dan kunt u kiezen om de ruimte niet te betreden, of het crematorium hier vooraf van op de hoogte te stellen.

Een mooie plechtigheid

Bij het CBA Amersfoort begrijpt men heel goed dat het ontzettend lastig is met praktische zaken bezig te zijn, wanneer u eigenlijk alleen op een waardige manier afscheid wilt nemen. Het crematorium gaat met u in overleg, om de wensen van de overledene op papier te zetten. Samen met u wordt op deze manier een prachtige plechtigheid opgezet. U kunt rustig afscheid nemen, maar uw dierbare krijgt de ceremonie die hij of zij verdient. Neem contact op met dit crematorium om uw opties door te spreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn